Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@06:34:23 GMT

با اعتراض صبورترین رانندگان ایران بیشتر آشنا شوید

تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۷۹۳۷۰۵

با اعتراض صبورترین رانندگان ایران بیشتر آشنا شوید

کامیون‌داران در چند استان به دلیل تورم و پایین بودن دستمزد و کرایه بار اعتصاب کردند. اعتراضی که موجب شد حمل‌ونقل با اشکالاتی مواجه شود و مسئولین شیراز هم در توزیع بنزین به دردسر بیفتند.

به گزارش مشرق، اعتصاب کامیون‌داران پس از چهار روز و با قول مساعد مسئولین در خصوص افزایش دستمزد پایان یافت. در اول خردادماه سال جاری بود که برخی ازکامیون‌داران در اقدامی صنفی و در اعتراض به ثابت بودن نرخ کرایه‌ها، افزایش قیمت بیمه‌ها، عوارض اتوبان‌ها، کمیسیون بالای باربری‌ها، هزینه بالای تعمیرات و قیمت بالای لوازم‌یدکی دست به اعتصاب زدند؛ کاری که موجب شد در برخی از استان‌ها همانند شیراز، توزیع بنزین با مشکلاتی مواجه شود و به برخی از پمپ‌بنزین‌های این شهر سوخت کافی نرسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخلال در توزیع بنزین موجب شد تا مردم برای دریافت بنزین چندساعتی را در صف‌های طولانی منتظر شوند.

بیشتر بخوانید:

جزئیات جلسه وزیر راه با رانندگان کامیون معترض

رانندگانی که همیشه آن‌ها را به‌عنوان صبورترین بخش حمل‌ونقل می‌شناسیم هم نتوانستند زیر فشار زیاد تورم و افزایش نرخ ارز که تأثیر مستقیمی بر شغل آن‌ها دارند ساکت بمانند و پس از بی‌توجهی‌های مکرر مجبور به برگزاری اعتصاب صنفی شدند تا از این طریق مشکلات شغلشان را به گوش مسئولین برسانند.

چراکه پیش‌ازاین و بنا بر گفته «غلامرضا خادمی زاده» رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان بخش مسافری کشور، رانندگان به‌صورت رسمی اعتراض خود را در خصوص پایین بودن کرایه‌ها اعلام کرده بودند و جلسات متعددی هم با مقامات مسئول برگزار کرده‌اند.

وی در گفت‌وگویی که با روزنامه دولتی «ایران» داشته اعلام می‌کند که شروع اعتصاب از بی‌توجهی وزارت راه و شهرسازی به خواسته‌های آن‌ها بازمی‌گردد. او در این خصوص به روزنامه ایران این‌طور گفته «سه هفته پیش با ریاست مجلس جلسه‌ای داشتیم که البته خودشان حضور پیدا نکردند و رئیس دفترشان آمد و خواسته‌های ما را شنید. بعدازآن تمام تشکل‌های صنفی حمل‌ونقل به دفتر وزیر راه و شهرسازی رفتند و جلسه با وزیر راه هم بدون نتیجه پایان یافت. ازآنجاکه کامیون داران دیگر توانایی ادامه کار نداشتند تصمیم به اعتراض گرفتند.»

«غلامرضا خادمی زاده»، رئیس انجمن های صنفی رانندگان می گوید جلساتی را با وزیر راه داشته‌اند که بدون نتیجه بوده و در نهایت کامیون‌داران هم تصمیم به اعتصاب می‌گیرند.

هرچند کامیون‌داران با همه مشکلاتی که پیش رو داشتند، اعلام کرده بودند که این اقدامات فقط برای رساندن صدایشان به مسئولان است و به‌هیچ‌عنوان نخواهند گذاشت بار کشور روی زمین بماند.

از طرفی حاجی‌دلیگانی، نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس می‌گوید که کامیون‌داران برای بررسی مشکلاتشان باید با او نامه‌نگاری می‌کرده‌اند و این اتفاق رخ نداده است.

این نماینده مجلس پس از برگزاری اعتصاب رانندگان به خبرگزاری فارس گفت: «انجمن‌های مربوط کامیون‌داران استان اصفهان در صورت ارائه درخواست و مطالبات خود به‌صورت مکتوب این امکان را به من بدهند تا بتوانم مسائل آنان را از طریق مسئولان ذی‌ربط پیگیری کنم که البته منتظر درخواست کتبی آنان هستم.»

البته صحبت‌های حاجی‌دلیگانی را غلامرضا خادمی رئیس کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان بخش مسافری کشور رد کرده و می‌گوید به‌تمامی نهاد و ارگان‌های ذی‌ربط نامه‌نگاری کرده است اما پاسخ و یا راه‌حلی برای برون‌رفت از وضعیت ایجادشده دریافت نکرده است.

وضعیت معیشتی کامیون داران سخت‌تر شده است. گرانی ارز منجر به افزایش هزینه‌های آن‌ها در خصوص تأمین قطعات شده اما در مقابل، نرخ کرایه بار چند سال است که تغییری نکرده است.

سید هادی که یکی از کامیون‌داران است در خصوص گرانی نرخ ارز و تأثیر آن بر رانندگان به خبرگزاری فارس گفته: «تا همین چند ماه پیش یک واشر سر سیلندر بنز 10 چرخ را 17 هزار تومان خریداری می‌کردم اما امروز با التماس به قیمت 35 هزار تومان به من فروخته‌اند و وقتی علت را جویا می‌شوم می‌گویند دلار گران شده است.»از سوی دیگر افزایش قیمت ارز و به‌خصوص دلار، تأثیر مستقیمی بر شغل رانندگان کامیون دارد چراکه بخش بسیار زیادی از لوازم‌یدکی خودروهای سنگین وارداتی است و گرانی ارز موجب تورم در هزینه‌های این قشر می‌شود.

وی هم‌چنین از دلالی قطعه فروشان هم‌صحبت کرد و دراین‌باره گفت: «کامیون من نیازمند تعمیرات اساسی است، اما به مغازه لوازم‌یدکی که مراجعه می‌کنم می‌گویند قطعه نداریم، زمانی که زیاد اصرار می‌کنم می‌گویند پس اجازه بدهید با تهران تماس بگیریم ببینیم امروز این قطعه را باید به چه قیمتی به شما بفروشیم؛ وقتی علت را جویا می‌شویم، می‌گویند امروز قیمت دلار فرق کرده است.»

جدای از گرانی لوازم و مخارج کامیون‌داران، رکودی که بر اقتصاد کشور حاکم هست هم یکی از دلایلی است که در اعتراض رانندگان تأثیر داشته است. به گفته یکی از معترضین از آغاز دولت یازدهم وضعیت مالی آن‌ها بدتر شده است. یکی از همین رانندگان به خبرگزاری فارس گفته است که «ما در دولت نهم و دهم جداً چنین مشکلاتی را نداشتیم، بازار رونق زیادی داشت، بار همه‌جا بود و وضعیت هم خوب بود، اما در این شرایط مشکلات اقتصادی واقعاً کارد به استخوانمان رسیده است.»

کامیون داران در اعتراض به پایین بودن نرخ حمل بار و گرانی قطعات یدکی که به دلیل افزایش نرخ ارز رخ‌داده اعتصاب کردند. هرچند رسانه‌های خارجی سعی کردند به آن سمت‌وسوی سیاسی بدهند

البته اعتراضات کامیون‌داران با واکنش رسانه‌های خارجی همراه بود و طبق معمول رسانه‌های خارج از کشور سعی کردند به اعتصاب رانندگان سمت‌وسوی سیاسی بدهند. بخش فارسی «یورونیوز» در گزارشی که از این اعتصاب منتشر کرده مدعی شده که کامیون‌داران تهدید شده‌اند تا اعتصاب را پایان دهند و البته بازهم پای سپاه را به میان آورده و گفته که تانکرهای سوخت‌رسان سپاه اقدام به توزیع سوخت کرده‌اند تا اعتصاب رانندگان بشکند که موفق هم نشده‌اند!

بی‌بی‌سی فارسی نیز به‌صورت ویژه‌ای این اعتصاب را پوشش داد و آن را اعتراضی گسترده و هزاران نفری نامید که منجر شده صف‌های طولانی در شهرهای ایران شده است.

 درنهایت و پس از چند روز از اعتصاب صنفی رانندگان، معاون حمل‌ونقل سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای به خبرنگاران گفت که دولت از ابتدا پیش‌بینی افزایش قیمت را داشته است و درباره اعتصاب رانندگان کامیون هم عنوان کرد: «از ابتدای ماه مبارک رمضان (27 اردیبهشت 97) موضوع افزایش کرایه‌ها بین 15 تا 20 درصد به استان‌ها ابلاغ شد که به‌طور متوسط در کشور افزایش 15 درصد اعمال‌شده است، این افزایش کرایه‌ها از سوی برخی استان‌ها اعمال شد و برخی از استان‌های دیگر نیز از پنجم خرداد و روزهای آتی این کرایه‌های جدید را اعمال خواهند کرد.»

افزایش 20 درصدی کرایه حمل بار در حالی صورت می گیرد که نمایندگان کامیون داران خواستار افزایش 40 درصدی کرایه بارشده بودند؛ حال باید دید که با این تدبیر دولت وضعیت در آینده به چه سمت و سویی خواهد رفت.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی 2018 روسیه خروج آمریکا از برجام حمایت از کالای ایرانی اعتراض افزایش قیمت دلار بیمه دلار قیمت دلار کامیون کامیون داران لوازم یدکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۹۳۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان

آفتاب‌‌نیوز :

محمدرضا شجریان، خواننده محبوب و استاد آواز موسیقی اصیل ایران در سال ۱۳۱۹ در شهر مشهد در خانواده‌ای مذهبی متولد شد. پدرش قاری قرآن بود و صوت قرآن را از ۸ سالگی به محمدرضا که صدای خوشی داشت نیز آموخت.

شجریان با اولین معلم موسیقی خود در سال ۱۳۳۶ زمانی آشنا شد که برای تحصیل به دانشسرای مقدماتی مشهد وارد شد. وی دو سال بعد علاوه بر تلاوت قرآن، برای رادیو خراسان آواز‌های بدون موسیقی را نیز اجرا کرد.

شجریان که پس از دریافت دیپلم از دانشسرای عالی، به استخدام آموزش و پرورش درآمده بود از سال ۴۶ پس از چند سال تدریس در دبستان‌های مشهد به تهران منتقل شد. وی در تهران نزد اسماعیل مهرتاش درس آواز آموخت و همزمان خوشنویسی و نوازندگی سنتور را نیز پی گرفت.

اولین اجرا و ضبط صدای شجریان در پاییز سال ۴۶ در غالب برنامه «برگ سبز شماره ۲۱۶» از رادیو ایران پخش شد. اما او به دلیل اینکه پدرش می‌خواست نام «شجریان‌ها» با قرائت قرآن شناخته شود، در برنامه‌های رادیویی خود را با نام «سیاوش بیدکانی» معرفی کرد. تا اینکه در سال ۱۳۵۰ پدرش به خوانندگی آواز توسط وی رضایت داد و شجریان با نام خود در رادیو و تلویزیون حاضر شد. او در سال ۱۳۵۰ با فرامرز پایور آشنا شد و آموزش سنتور و ردیف آوازی «صبا» را نزد وی آغاز کرد.

شجریان همزمان با هوشنگ ابتهاج، شاعر پرآوازه متخلص به «سایه» آشنا شده و به واسطه وی همکاری با برنامه «گلها» در رادیو را آغاز کرد. محمدرضا شجریان در این مدت در رادیو با بزرگان موسیقی نظیر احمد عبادی، حسن کسایی، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و فرامرز پایور قطعات بسیاری را اجرا کرد.

شجریان آموزش سبک آوازی «طاهرزاده» را از سال ۱۳۵۱ نزد «نور علی خان برومند» آغاز کرد و در سال ۱۳۵۲ نیز با عبدالله دوامی آشنا شد و ردیف آوازی وی را آموخت. او در همان سال در کنار هنرمندان بی نظیر موسیقی سنتی ایران نظیر محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، جلال ذوالفنون و ناصر فرهنگ‌فر به عضویت مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به سرپرستی داریوش صفوت پیوست.

سال ۱۳۵۴ شجریان به همراه محمرضا لطفی و ناصر فرهنگ‌فر در «جشن هنر شیراز» کنسرت «راست پنجگاه» را اجرا کردند. محمدرضا شجریان که پیش از انقلاب سال ۵۷ رادیو ملی را مانند بسیاری دیگر از هم دوره‌های خود ترک کرد. وی به همراه محمدرضا لطفی و حمایت هوشنگ ابتهاج که او هم پس از رویداد تلخ میدان ژاله از کار در رادیو دست کشیده بود، کانون «چاووش» را بنیان گذاشت.

شجریان با کانون چاووش که اکثر اعضای آن از گروه شیدا و عارف بودند آثار بسیاری را خواند که تعداد زیادی از آن‌ها محتوای انقلابی و ملی داشتند. «شب نورد» یا (برادر نوجوونه) از چاووش ۲ و «سپیده یا ایران‌ای سرای امید» و «ایرانی به سر کن خواب مستی» از چاووش۶، «همراه شو عزیز» و «ایران خورشیدی تابان دارد» از چاووش، از جمله این آثار هستند.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد
  • سیدجلال مربی دیگر سکوت نمی‌کند
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • ◄ کرایه رانندگان کامیون در جیب انبارداران/ نقش انبارها در فقر کامیونداران
  • آمار مرگ در ایران | افزایش تعداد فوتی‌ها | آمار مرگ مردان ۱۱.۲ درصد بیشتر از زنان
  • ◄ روش ابطال کارت هوشمند رانندگان کامیون اعلام شد+ سند
  • تصاویر دیده نشده از محمدرضا شجریان
  • ممنوعیت افزایش کرایه تاکسی‌های ابهر تا تعیین‌تکلیف نرخ مصوب